Međunarodni dan tolerancije obilježen u Senju

Slika vijesti 2013/studeni 2013/tolerancija gore.jpg

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije, danas je u osnovnoj školi „Silvije Strahimir Kranjčević“ u Senju, kontakt policajka Policijske postaje Senj učenicima četvrtih razreda (49 učenika) održala predavanje

Foto: PU ličko-senjska

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije, danas je  u osnovnoj školi „Silvije Strahimir Kranjčević“ u Senju, kontakt policajka Policijske postaje Senj učenicima četvrtih razreda (49 učenika) održala predavanje. 

Međunarodni dan tolerancije obilježava se od 16. studenog 1995. godine kada je na Generalnoj skupštini UNESCO-a u Parizu potpisana Deklaracija o principima tolerancije, a obilježava se s ciljem podizanja svijesti o važnosti tolerancije u svakodnevnom životu. 

Tako se je i danas na predavanju učenicima ukazalo na poštovanje i uvažavanje različitosti i snošljivosti jednih prema drugima, te na nulti stupanj tolerancije prema nasilju. 

Nakon predavanja učenici su popunili upitnik vezan uz tematiku predavanja, te je utvrđeno da je od ukupno 49 učenika njih 34 u potpunosti tolerantno ( iz čega proizlazi da stupanj „potpune tolerancije“  iznosi 69,38 %), 13 učenika je djelomično tolerantno (postotak „djelomične tolerancije“ iznosi 26,53 %), dok su dva učenika  netolerantna. Iz navedenog da se zaključiti da je od ukupno 49 učenika njih 47 tolerantno, odnosno kod 95, 91 % učenika izražena je tolerancija.   

Na samom kraju kontakt policajka je pozvala nastavnike i učenike da se kroz obrazovni sustav i radionice vlastitom kreativnošću, te idejama i ubuduće pridruže obilježavanju Međunarodnog dana tolerancije.



Stranica