Jedna osoba smrtno stradala u prometnoj nesreći na A-1

Slika FOTKE ZA VIJESTI/pn-na-A1--OT-galerija.jpg

Jučer, 5. svibnja 2013. godine u 10, 20 sati na autocesti broj 1 u mjestu Jadova, Grad Gospić, u smjeru Zagreba, dogodila se prometna nesreća sa poginulom osobom 

Foto: Ilustracija

Jučer,  5. svibnja  2013. godine u  10, 20  sati  na  autocesti  broj 1 u mjestu Jadova, Grad Gospić, u smjeru Zagreba, dogodila  se  prometna  nesreća  sa poginulom osobom.

Prometna nesreća se dogodila kada je 31-godišnji austrijski državljanin, upravljajući osobnim automobilom marke „Audi“, austrijskih nacionalnih oznaka, uslijed nedržanja potrebitog razmaka između vozila, prednjim dijelom udario u stražnji dio prikolice poljskih nacionalnih oznaka na kojoj su se prevozila dva motocikla, a koja je bila priključena za osobni automobil marke „Nissan“ poljskih nacionalnih oznaka, s kojim je upravljala 30-godišnja poljska državljanka, nakon čega se „Nissan“ više puta prevrnuo i zaustavio van kolnika na krovu.

Na mjestu događaja smrtno je stradao 50-godišnji poljski državljanin, putnik u Nissanu. Teške tjelesne ozljede zadobila je 28-godišnja poljska državljanka, putnica u Nissanu, a lake tjelesne ozljede vozačica i 27-godišnji poljski državljanin, putnik u Nissanu, koje su im okvalificirane u Općoj bolnici u Gospiću, gdje su i zadržani na liječenju.

Očevid prometne nesreće obavila je općinska državna odvjetnica uz stručnu pomoć policijskih službenika Policijske uprave ličko-senjske.

Protiv 31-godišnjeg austrijskog državljanina biti će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.  



Stranica