Građani, predložite lokacije za pojačani nadzor alkohola i droga u prometu

Slika /2024/Roadpol 1.jpg

Pozivamo građane da predlože lokacije na kojima će policijski službenici testirati vozače na prisutnost alkohola i droge u organizmu

Foto: Ilustracija

U skladu s planom aktivnosti ROADPOL na području Policijske uprave ličko-senjske od 21. lipnja od 7.00 sati do 22. lipnja do 7.00 sati provest će se 24-satni nadzor alkoholiziranosti vozača i testiranja vozača na droge u cestovnom prometu.

Naime, kombinacija konzumiranja alkohola i/ili droga, a potom upravljanje vozilom jedan je od glavnih čimbenika koji utječe na sigurnost u prometu. Ovakve akcije su nužne i imaju za cilj ne samo kažnjavati vozače u prometu pod utjecajem alkohola i droga, već utjecati na svijest vozača o tome da alkohol i upravljanje vozilom ne idu zajedno te mogu izazvati teške i trajne negativne posljedice.

Mjesta na kojima će se provoditi alkotestiranje vozača i testiranja vozača na prisutnost droge mogu predložiti i građani pa ih pozivamo da do utorka 11. lipnja 2024. godine dostave svoje prijedloge na adresu elektroničke pošte licko-senjska@policija.hr
 
Prikupljene prijedloge policija će analizirati te sukladno vlastitim procjenama o dostavljenim lokacijama, izabrati one na kojima je moguće provesti nadzor.
 

Pisane vijesti