NAJAVA: Prezentacija preventivne akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i „Sajma mogućnosti“

Slika FOTKE ZA VIJESTI/plakat svjetski dan sporta 22.jpg

GOSPIĆ - U petak, 27. svibnja na Trgu Stjepana Radića u Gospiću s početkom u 12 sati,  u organizaciji Vijeća za prevenciju Grada Gospića, Gradskog športskog saveza Gospić i Policijske uprave ličko-senjske, u sklopu obilježavanja „Svjetskog dana športa“, održati će se i prezentacija preventivne akcije „Manje oružja, manje tragedija“, a potom uz predstavljanje športskih udruga Grada Gospića održati će se i „Sajam mogućnosti“ koji predstavlja dio preventivnog programa „Zajedno više možemo“.

U petak, 27. svibnja na Trgu Stjepana Radića u Gospiću s početkom u 12 sati, u organizaciji Vijeća za prevenciju Grada Gospića, Gradskog športskog saveza Gospić i Policijske uprave ličko-senjske, u sklopu obilježavanja „Svjetskog dana športa“, održati će se i prezentacija preventivne akcije „Manje oružja, manje tragedija“, a potom uz predstavljanje športskih udruga Grada Gospića održati će se i „Sajam mogućnosti“ koji predstavlja dio preventivnog programa „Zajedno više možemo“.

Preventivnu akciju „Manje oružja, manje tragedija“ provodi Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u Republici Hrvatskoj već dugi niz godina, a cilj joj je senzibiliziranje javnosti i poticanje građana na dragovoljnu predaju ilegalnog  i nedozvoljenog oružja i minsko-eksplozivnih sredstava. Tijekom prezentacije preventivne akcije, građanima će se dijeliti prigodni promidžbeni materijal, a biti će organizirana i pokazna vježba pripadnika Interventne jedinice policije Policijske uprave ličko-senjske i Ultimate fight kluba „Likos“ iz Gospića.  

Preventivni program „Zajedno više možemo“ promiče zdrav život, kreativnost, druženje kroz društveno prihvatljive programe, s ciljem upoznavanja djece i mladih pozitivnim izvanškolskim sadržajima kojima bi se mogli baviti u slobodno vrijeme. U tu svrhu djeci i mladima biti će prezentirane športske izvanškolske aktivnosti na kojima će se prigodno predstaviti športski klubovi koji djeluju na području Grada Gospića.

Pozivamo sve građene da se odazovu i podrže provođenje ovih programa kojima je prvenstveni cilj siguran i zdrav život građana, a posebno djece i mladih.



Stranica