NAJAVA pojačanog nadzora vozača mopeda i motocikala

Slika FOTKE ZA VIJESTI/Motorzaweb.jpg

Policijski službenici za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave ličko-senjske će u nedjelju, 22. svibnja 2011. godine u vremenu od 14 do 20 sati, provesti akciju pojačanog nadzora vozača mopeda i motocikala.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave ličko-senjske će u nedjelju, 22. svibnja 2011. godine u vremenu  od 14 do 20 sati, provesti akciju pojačanog nadzora vozača mopeda i motocikala.

Unatoč nizu poduzetih mjera na području Policijske uprave ličko-senjske u 2010. godini evidentirano je 80 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači mopeda i motocikala. U tim prometnim nesrećama smrtno su stradala 3 vozača mopeda i motocikala, teško ih je ozlijeđeno 52, od čega su 24 zadobila teške i 28 lake tjelesne ozljede. Napominjemo da vozači mopeda i motocikala nerijetko čine prometne prekršaje poput obilaženja kolone vozila, nepropisnog pretjecanja, vožnje bez zaštitne kacige, upravljanja bez položenog vozačkog ispita i slično. S dolaskom ljepšeg vremena i toplijih dana očekuje se na cestama veći broj vozača mopeda i motocikala, a s tim na žalost i veći broj prometnih nesreća u kojima sudjeluje navedena skupina vozača. Ističemo da se na području Policijske uprave ličko-senjske i u dosadašnjem razdoblju od početka 2011. godine dogodilo 7 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači mopeda i motocikala. U njima je smrtno stradao jedan motociklist, 3 su vozača mopeda i motocikla zadobili teške, a 2 lake tjelesne ozljede.

Cilj pojačanog nadzora je smanjenje smrtno stradalih u prometu, te preventivno djelovanje prema vozačima mopeda i motocikala, ali bez tolerancije prema vozačima koji ne koriste zaštitnu kacigu, voze pod utjecajem alkohola ili čine teže prometne prekršaje. Tijekom provođenja preventivnih mjeravozačima mopeda i motocikala ukazati će se na važnost poštivanja prometnih pravila i rada policijskih službenika.  



Stranica