Aktivnosti usmjerene na sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu

Slika policajac_pise_kaznu.jpg

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, Policijska uprava ličko-senjska je tijekom proteklog vikenda, od 29. listopada do 01. studenog provela više preventivno represivnih akcija usmjerenih na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno prekršaja prekoračenja ograničene brzine, kao i prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Foto: Ilustracija 

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, Policijska uprava ličko-senjska je tijekom proteklog vikenda, od 29. listopada do 01. studenog provela više  preventivno represivnih  akcija usmjerenih na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno prekršaja prekoračenja ograničene brzine, kao i prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Tijekom tog perioda utvrđeno je 107 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih izdvajamo 67 prekršaja prekoračenja brzine i 10 prekršaja  upravljanja pod utjecajem alkohola.

 Najveća očitana koncentracija alkohola je 2,27 g/kg izmjerena kod 42-godišnjaka iz Gospića, koja je evidentirana na području Policijske postaje Gospić.

Zbog očitih namjera da će nastaviti sa činjenjem prometnih prekršaja, dvojici vozača koji su bili pod utjecajem alkohola, određeno je zadržavanje u prostorijama policije do otrežnjena.

Tri vozača zatečena su da upravljaju za vrijeme dok im je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Protiv njih će se  podnijeti kaznene prijave zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela  izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

Najveća izmjerena brzina od 216 km/h evidentirana je kod slovenskog državljanina, koji je na dijelu autoceste A 1, kod mjesta Križpolje, Općina Brinje,  zatečen da upravlja sa osobnim automobilom marke „Ferari“, a  snimljena je  uređajem „Famashot III“.



Stranica