Zatečeni u nezakonitom izlovu riječnih rakova

Slika fotke za vijesti/rijeka.jpg

GOSPIĆ - Jučer, 12. kolovoza, nakon zaprimljene dojave od lovočuvara Lovačke udruge „Kapela – Jezerane“, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su u Stajnici, pored potoka Stajnička jaruga, Općina Brinje, u nezakonitom izlovu riječnih rakova zatekli dvojicu 38-godišnjaka sa područja Sinja, koje su izlovljavali zamkama za rakove.


Foto:
Ilustracija/PU ličko-senjska

Jučer, 12. kolovoza, nakon zaprimljene dojave od lovočuvara Lovačke udruge „Kapela – Jezerane“, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su u Stajnici, pored potoka Stajnička jaruga, Općina Brinje, u nezakonitom izlovu riječnih rakova zatekli dvojicu 38-godišnjaka sa područja Sinja, koje su izlovljavali zamkama za rakove. Tijekom zaticanja kod njih je pronađeno 25 živih riječnih rakova, koji su od njih oduzeti i predani lovočuvaru navedene lovačke udruge, koji ih je vratio u potok.
Protiv počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetniku zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ribolova.

 


Stranica