Sažetak događaja

GOSPIĆ - Tijekom jučerašnjeg dana na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je sedam kaznenih djela, devet prometnih nesreća, jedno narušavanje javnog reda i mira, jedno nasilničko ponašanje u obitelji, te jedan pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava.

Tijekom jučerašnjeg dana na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je sedam kaznenih djela, devet prometnih nesreća, jedno narušavanje javnog reda i mira, jedno nasilničko ponašanje u obitelji, te jedan pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava. 

Kriminalitet
Pet kaznenih djela evidentirano je na području Novalje (četiri zlouporabe opojnih droga i jedna teška ozljeda), te po  jedno kazneno djelo na području Korenice (teška krađa) i Otočca (protuzakoniti ribolov).  
Kaznena djela zlouporabe opojnih droga počinjena su posjedovanjem 2,9 g opojne droge marihuana, koja je oduzeta od četiri strana državljana, protiv kojih se podnose kaznene i prekršajne prijave.
Kazneno djelo tjelesne ozljede počinjeno je na štetu mlt. iz Novalje prilikom narušavanja javnog reda i mira u jednom ugostiteljskom objektu u Novalji, kada mu je 19-godišnjak iz Novalje zadao dva udarca (otvorenim dijelom ruke u predjelu glave i  zatvorenim dijelom ruke u predjelu trbušne šupljine) nanijevši mu lake tjelesne ozljede. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.
Teška krađa je počinjena provalom u podrum obiteljske kuće vl. 49-godišnjaka iz Rastovače, iz kojeg je nepoznati počinitelj otuđio dva pršuta i dvije kobasice. Protiv nepoznatog počinitelja podnosi se kaznena prijava.
 
Promet
Tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama dogodile su se na području Gospića, Novalje i Senja. U njima je jedna osoba zadobila teške i dvije osobe lake tjelesne ozljede. Šest prometnih nesreća s materijalnom štetom dogodilo se na području  Novalje (3), Otočca (2) i Gospića (1).  
 
Javni red i mir
Jedno narušavanje javnog reda i mira evidentirano je na području Novalje, počinjeno tučnjavom. Protiv počinitelja slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu. 
 
Nasilničko ponašanje u obitelji
Nasilničko ponašanje u obitelji koje se dogodilo među supružnika evidentirano je na području Gospića. Počinitelj je uhićen, te će uz optužni prijedlog biti priveden nadležnom prekršajnom sudu.

Pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava
U mjestu Dnopolje, Općina Donji Lapac pronađena je jedna ručna bomba koju su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu zbog oštećenosti uništili na mjestu pronalaska. 
 
 


Stranica