Divljali po Zrću

Slika fotke za vijesti/napad_palicom.jpg

GOSPIĆ - Jučer, 11. kolovoza oko 5 sati na plaži Zrće u Novalji, tri muške osobe u alkoholiziranom stanju, 34-godišnjak (2,04 g/kg) i 28-godišnjak (1,10 g/kg) iz Zadra, te 27-godišnjak (1,80 g/kg) iz Sesveta, narušavale su javni red i mir.


Foto:
Ilustracija 

Jučer, 11. kolovoza oko 5 sati na plaži Zrće u Novalji, tri muške osobe u alkoholiziranom stanju, 34-godišnjak (2,04 g/kg) i 28-godišnjak (1,10 g/kg) iz Zadra, te 27-godišnjak (1,80 g/kg) iz Sesveta, narušavale su javni red i mir. Oni su nakon verbalnog i fizičkog sukoba s pet nepoznatih muških osoba ušli na terasu ugostiteljskog objekta „Euforija“, gdje su nastavili s vikom i galamom, a u jednom trenutku 28-godišnjak iz Zadra je suzavcem, koji je posjedovao kod sebe, poprskao u predjelu lica 27-godišnjaka iz Oriovca, koji je pokušao pobjeći i sakriti se iza DJ pulta. U pokušaju daljnjeg napada koristio je teleskopsku palicu s kojom je oštetio muzičke aparate, a potom srušio i kompletan pult na kojem su se nalazila dva gramofona, prijenosno računalo, i više gramofonskih ploča i diskova, pričinivši štetu od oko 20 tisuća kuna.
Počinitelji su dovedeni u prostorije Policijske postaje Novalja gdje su smješteni u posebne prostorije do otrežnjenja.
Kriminalističkim istraživanjem nad njima utvrđeno je da su istog dana oko 3 sata ispred noćnog kluba „Papaya“ na plaži Zrće fizički napali 30-godišnjeg njemačkog državljanina koji je zatražio liječničku pomoć u Domu zdravlja Novalja, gdje su mu okvalificirane lake tjelesne ozljede s mogućnošću prekvalifikacije.
Protiv počinitelja podnose se Optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz čl. 6. i 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
Protiv 28-godišnjaka podnosi se i kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku zbog kaznenog djela uništenja i oštećenja tuđe stvari, te Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o oružju.   

 


Stranica