Provaljivali u kampere na odmorištima autoceste

Slika fotke za vijesti/kamper-3.jpg

Foto:
PU ličko-senjska

Jučer, 10. kolovoza, u 01.10 sati na odmorištu autoceste A 1, „Brinje – zapad“, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u počinjenju kaznenog djela teške krađe provalom u kamper vozilo marke „Fiat“, talijanskih nacionalnih oznaka, zatekli su 41-godišnjaka i 29-godišnjaka iz Zagreba, te 22-godišnjaka iz Nizozemske. Oni su provalili u kamper vozilo za vrijeme dok je u njemu spavalo četvero talijanskih državljana, te otuđili torbicu u kojoj se nalazio novčanik, osobni dokumenti jedne talijanske državljanke, manji novčani iznos, torbicu sa šminkom, punjač za mobitel i dvije baterijske lampe.
Počinitelji su uhićeni te je nad istima provedeno kriminalističko istraživanje u kojem je utvrđeno da su u vremenskom razdoblju od 23. travnja do 10. kolovoza 2010. godine, na odmorištima uz autocestu A 1, koja se nalaze na području Policijske uprave ličko-senjske, izvršili još osam kaznenih djela provala u kamper vozila.
Kaznena djela vršili su koristeći provalnički alat, a iz vozila su otuđivali torbe u kojima su se većinom nalazile osobne stvari korisnika vozila, novčanici, bankovne kartice, mobilni uređaji, foto-aparati i slično.
Počinitelji su uz posebno izvješće dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Gospiću, koji im je odredio 48 satno zadržavanje.

 


Stranica