Sažetak događaja

GOSPIĆ - Tijekom jučerašnjeg dana na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je šest kaznenih djela, pet prometnih nesreća i tri narušavanja javnog reda i mira.

Tijekom jučerašnjeg dana na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je šest kaznenih djela, pet prometnih nesreća i tri narušavanja javnog reda i mira. 

Kriminalitet
Četiri kaznena djela evidentirana su na području Novalje (tri zlouporabe opojnih droga i jedna prijetnja), po jedno kazneno djelo na području Senja (krađa) i Otočca (teška krađa).  
Kaznena djela zlouporabe opojnih droga počinjena su posjedovanjem 1,6 g opojne droge kokain i 0,1 g opojne droge amfetamina tzv. „speed“, koja je oduzeta od tri talijanska državljana, protiv kojih se podnose kaznene i prekršajne prijave.
Kazneno djelo krađe počinjeno je na štetu 20-godišnjakinje iz Rijeke, koja se dana 8. kolovoza s prijateljicom nalazila u jednom beach-baru u Senju, gdje je nepoznati počinitelj iskoristivši njihovu kratkotrajnu odsutnost, sa stola otuđio torbicu u kojoj su se nalazili dokumenti i novac. Protiv nepoznatog počinitelja podnosi se kaznena prijava.
  
Promet
Dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama dogodile su se na području Novalje i Otočca. U njima je šest osoba ozlijeđeno i zadobilo je lake tjelesne ozljede. Tri prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se na području Otočca (2) i Novalje (1).   

Javni red i mir
Dva narušavanja javnog reda i mira evidentirana su na području Senja, počinjena svađom i vikom te držanjem životinja bez nadzora, a jedno na području Gospića počinjeno svađom i vikom. Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.
 


Stranica