Sažetak događaja

GOSPIĆ - Tijekom jučerašnjeg dana na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je šest kaznenih djela, tri prometne nesreće, dva narušavanja javnog reda i mira i jedan pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava.

Tijekom jučerašnjeg dana na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je šest kaznenih djela, tri prometne nesreće, dva narušavanja javnog reda i mira i jedan pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava.

Kriminalitet
Dva kaznena djela evidentirana su na području Korenice (teška krađa i krivotvorenje isprava), te po jedno kazneno djelo na području Senja (teška krađa), Karlobaga (teška krađa), Otočca (teška krađa) i Gospića (teška krađa).
Od teških krađa izdvajamo:
- počinjenu na području Korenice, na državnoj cesti 1, predio Gorica, gdje je nepoznati počinitelj ili više njih iz ograđenog prostora meteorološke postaje demontirao i otuđio dvije solarne ploče, pri čemu je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 5 tisuća kuna;
- počinjenu na području Gospića, u mjestu Donji Kosinj, u šumskom predjelu tzv. „Goljak“, gdje je nepoznati počinitelj ili više njih u vremenskom razdoblju od 15. srpnja do 9. kolovoza, provalio u vikendicu vl. 59-godišnjaka iz Gospića, iz koje je otuđio tv prijemnik, plinski roštilj i solarni reflektor.  
Protiv nepoznatih počinitelja podnose se kaznene prijave.
  
Promet
Jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama dogodila se na području Novalje, u kojoj su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede. Dvije prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se na području  Otočca (1) i Novalje (1).   

Javni red i mir
Jedno narušavanje javnog reda i mira evidentirano je na području Novalje, počinjeno puštanjem glasne glazbe i jedno na području Otočca, počinjeno svađom i vikom. Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima. 

Pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava
Zaprimljena je jedna dojava o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava na području Gospića.


Stranica