Aktivnosti u prometu tijekom vikenda

Slika fotke za vijesti/policajac_promet.jpg

GOSPIĆ - Tijekom vikenda utvrđeno je ukupno 183 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih se 118 prekršaja odnosi na upravljanje vozilom nepropisnom brzinom, 13 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, 4 prekršaja nepropisnog pretjecanja.

Foto: Ilustracija
U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda provedene su preventivno represivne akcije usmjerene na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja.  

Tijekom vikenda utvrđeno je ukupno 183 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih se 118 prekršaja odnosi na upravljanje vozilom nepropisnom brzinom, 13  prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, 4 prekršaja nepropisnog pretjecanja. 
Najveća utvrđena brzina kretanja od 224 km/h izmjerena je na autocesti A 1, kod odmorišta Zir, kada je 33-godišnji njemački državljanin upravljao osobnim vozilom marke „Mercedes“, njemačkih nacionalnih oznaka. 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u Otočcu kod 27-godišnjaka iz Đakova (2,75 g/kg). 
Tijekom vikenda evidentirano je i jedno kazneno djelo izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera, a vozač je bio i pod utjecajem alkohola, te je iskazivao jasne namjere da će nastaviti s kršenjem prometnih propisa. On je uhićen i zadržan do otrježnjenja u posebnoj prostoriji za zadržavanje. 

 


Stranica