Pronađene ručne bombe

Slika fotke za vijesti/rucne-bombe.jpg

GOSPIĆ - Jučer, 01. kolovoza zaprimljena je dojava da se neposredno uz ogradu vojarne u Otočcu, nalazi vrećica u kojoj su se nalazile ručne bombe.

Foto: PU ličko-senjska 

Jučer, 01. kolovoza zaprimljena je dojava da se neposredno uz ogradu vojarne u Otočcu, nalazi vrećica u kojoj su se nalazile ručne bombe. Izlaskom na mjesto događaja, utvrđeno je da se radi o četrnaest komada ručnih bombi koje su izuzete i pohranjene u skladište od strane policijskih službenika za protueksplozijsku zaštitu ove Policijske uprave, gdje će biti uskladištene do uništenja.
Poduzetim mjerama utvrđeno je da ručne bombe ne potječu iz skladišta vojarne, već da ih je na to mjesto odbacio nesavjesni građanin. 

Skrećemo pozornost da takva odlaganja minsko-eksplozivnih sredstava mogu dovesti do neželjenih posljedica i da do tako odbačenih minsko-eksplozivnih sredstava mogu doći neovlaštene osobe, a posebno djeca.
Ponavljamo da i dalje postoji mogućnost dragovoljne predaje oružja i minsko-eksplozivnih sredstava koja isključuje odgovornost osoba koja ih preda, te nema potrebe za odbacivanjem istih, već posjedovanje takvih sredstava mogu prijaviti u najbližu policijsku postaju gdje će ih preuzeti policijski službenici obučeni za rukovanje tim sredstvima.

 


Stranica