Sažetak događaja tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 16. do 18. srpnja, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su 22 kaznena djela, od čega 16 zlouporabe opojnih droga, dvije teške krađe, te po jedna prijetnja, prijevara, bludne radnje te oštećenje tuđe stvari.

Kriminalitet
Tijekom vikenda, od 16. do 18. srpnja, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su 22 kaznena djela, od čega 16 zlouporabe opojnih droga, dvije teške krađe, te po jedna prijetnja, prijevara, bludne radnje te oštećenje tuđe stvari. Sva kaznena djela zlouporabe opojnih droga evidentirana su na području Novalje, gdje je kod 12 stranih državljana i četiri hrvatska državljana pronađeno ukupno 0,5 g kokaina, 3,1 g amfetamina tzv. „speeda“, 0,2 g ecstasya i 14,41 g marihuane, dok su teške krađe evidentirane na području Gospića i Otočca, prijetnja i oštećenje tuđe stvari na području Novalje, prijevara na području Karlobaga, te bludne radnje na području Korenice. 
  
Promet
Evidentirane su 22 prometne nesreće, od kojih osam s ozlijeđenim osobama i 14 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama 13 osoba je zadobilo lake tjelesne ozljede, a dogodile su se po dvije na području Novalje i Otočca, te po jedna na području Gospića, Senja, Korenice i Karlobaga. Od 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom šest ih se dogodilo na području Novalje, pet na području Otočca, te po jedna na području Gospića, Senja i Korenice.

Javni red i mir
Tijekom proteklog vikenda evidentirano je šest narušavanja javnog reda i mira, i to  po dva u Otočcu i Novalji, te po jedno na području Senja i Karlobaga, a počinjena su svađom, vikom i tučom, te drskim ponašanjem. Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.
 
Pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava
Zaprimljena je i jedna dojava o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava, i to na području Otočca, gdje je pronađena jedna mina.
 


Stranica