Nasilničko ponašanje u obitelji

Slika fotke za vijesti/obiteljsko_nasilje01.jpg

Jučer, 7. srpnja policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom sa šireg područja Otočca, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nasilničkog ponašanja na štetu 48-godišnje supruge i njihove dvoje djece (u dobi od 20 i 14 godina).


Foto:
Ilustracija

Jučer, 7. srpnja policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom sa šireg područja Otočca, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nasilničkog ponašanja na štetu 48-godišnje supruge i njihove dvoje djece (u dobi od 20 i 14 godina). Osumnjičeni je duži vremenski period dovodeći se u alkoholizirano stanje fizički i psihički zlostavljao svoje ukućane. Slučaj je kulminirao 6. srpnja kada je 48-godišnjak ponovno fizički i psihički napao suprugu. Nasilje je tada prekinula njihova kćerka, a slučaj je prijavljen policiji.
Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je on na štetu svojeg 14-godišnjeg djeteta počinio i kazneno djelo zapuštanja i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe, a u sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je i pretraga njihove obiteljske kuće kojom prilikom je pronađena jedna puška koju je on neovlašteno posjedovao.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu priveden istražnom sucu Županijskog suda u Gospiću. Protiv njega podnosi se i Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

 


Stranica