U minski-sumnjivom području jedna osoba smrtno stradala, tri ozlijeđene – dopuna

Slika dabar-1.jpg

Sinoć, 27. lipnja oko 20.30 sati, u šumskom predjelu kod mjesta Dabar, Grad Otočac, uslijed aktiviranja za sad nepoznate minsko-eksplozivne naprave, smrtno je stradao 29-godišnjak iz Otočca, dok su tri osobe (24-godišnjak, 30-godišnjak i 46-godišnjak, svi sa šireg područja Otočca) ozlijeđene.


Foto:
PU ličko-senjska 

Sinoć, 27. lipnja oko 20.30 sati, u šumskom predjelu kod mjesta Dabar, Grad Otočac, uslijed aktiviranja za sad nepoznate minsko-eksplozivne naprave, smrtno je stradao 29-godišnjak iz Otočca, dok su tri osobe (24-godišnjak, 30-godišnjak i 46-godišnjak, svi sa šireg područja Otočca) ozlijeđene. Njih četvorica su iz još uvijek neutvrđenih razloga ušli u označeno minski-sumnjivo područje gdje je došlo do aktiviranja minsko-eksplozivne naprave.
Ozlijeđenim osobama je liječnička pomoć pružena u Domu zdravlja Otočac, a potom je 30-godišnjak prevezen u KBC Rijeka, zadobio je teške tjelesne ozljede, dok su 24-godišnjak i 46-godišnjak iz Opće bolnice Gospić pušteni kući.
Očevidom na mjestu događaja rukovodio je istražni sudac Županijskog suda u Gospiću i Županijski državni odvjetnik, uz stručnu pomoć policijskih službenika za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske i djelatnike Hrvatskog centra za razminiranje.

 


Stranica