Rezultati akcija u prometu tijekom vikenda

Slika fotke za vijesti/alkotestiranje - logo.jpg

Tijekom vikenda utvrđeno je ukupno 80 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih se 50 prekršaja odnosi na upravljanje vozilom nepropisnom brzinom, 15 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, te 4 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Foto: Ilustracija
U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda provedene su preventivno represivne akcije usmjerene na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja.  

Tijekom vikenda utvrđeno je ukupno 80 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih se 50 prekršaja odnosi na upravljanje vozilom nepropisnom brzinom, 15  prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, te 4 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.
Najveća utvrđena brzina kretanja od 206 km/h izmjerena je na autocesti A 1, kod nadvožnjaka Ostrvica, kada je 24-godišnjak iz Splita upravljao osobnim vozilom marke „Lancia Delta“, splitskih reg. oznaka.
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u Gospiću kod 25-godišnjaka iz Karlobaga (2,54 g/kg).  

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 6 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.

 


Stranica