Rezultati akcije „Manje oružja – manje tragedija“

Slika fotke za vijesti/predano-oruzje-1.jpg

Foto:
PU ličko-senjska 
Na području Policijske uprave ličko-senjske u razdoblju od 22. ožujka do 31. ožujka provedena je akcija „Manje oružja – manje tragedija“, koja se odnosi na mogućnost dragovoljne predaje oružja, a ima za cilj smanjenje broja tragedija i kažnjivih radnji koje se događaju uslijed zlouporabe vatrenog oružja. 
U navedenom periodu zabilježen je značajan i ohrabrujući odaziv građana ovoj akciji koji su dragovoljno predali:
sedam automatskih puški, dvije poluautomatske puške, pet vojnih karabina, jedan pištolj, 14 664 komada raznog streljiva, 59 ručnih bombi, 19 raznih mina, jedan ručni raketni bacač, tzv. "zolja", 64 detonatorske kapisle, 3 metra sporogorećeg štapina, 20 komada raznih dijelova oružja i 11,1 kilogram raznog eksploziva.                                       
Pozivamo građane koji neovlašteno posjeduju oružje i minsko-eksplozivna sredstva da ih dragovoljno predaju bez bojazni za moguće sankcije, ako takvu predaju izvrše prije poduzimanja izvidnih radnji policije, odnosno prije početka primjene policijskih ovlasti.
Naglašavamo da građani oružje i eksplozivna sredstva koja žele predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili telefonskim putem obavijeste policiju na broj 92 ili najbližu policijsku postaju, te će policijski službenici doći na njihovu adresu ili na dogovoreno mjesto i to od njih preuzeti.




Stranica