Rezultati akcija u prometu tijekom vikenda

Slika fotke za vijesti/policija05.jpg

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda provedene su preventivno represivne akcije usmjerene na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno na prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i nepropisnom brzinom.

Foto: Ilustracija

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda provedene su preventivno represivne akcije usmjerene na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno na prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i nepropisnom brzinom.
Tijekom provođenja akcija utvrđeno je ukupno 129 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih se 79 prekršaja odnosi na upravljanje vozilom nepropisnom brzinom te 9 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.
Najveća utvrđena brzina kretanja od 209 km/h izmjerena je na autocesti A 1, kod nadvožnjaka Ostrvica, kada je 34-godišnjak sa Vira upravljao osobnim vozilom marke „Honda Accord“, zadarskih reg. oznaka.
Ukupno je alkotestirano 147 vozača, od kojih je 9 vozača zatečeno da upravlja pod utjecajem alkohola. Oduzeto je 6 vozačkih dozvola, a 3 vozačke dozvole nisu oduzete iz razloga što su dva vozača upravljala vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a jedan vozač u vrijeme u dok mu je vozačka dozvola oduzeta.
Najveća očitana koncentracija alkohola je 2,03 g/kg izmjerena kod 50-godišnjaka iz Drežnik Grada, koja je evidentirana na području Policijske postaje Korenica.  

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirane su 2 prometne nesreće s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama nije bio ozlijeđenih osoba.

 
 


Stranica