Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske proveli edukaciju o minsko-eksplozivnim sredstvima

Slika fotke za vijesti/skolski-primjeri-MES-a.jpg

Foto:
PU ličko-senjska 

U razdoblju od 2. do 25. ožujka 2010. godine policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske su u cilju sprječavanja stradavanja svih osoba, a ponajviše djece, te upoznavanja učenika s opasnostima koje prijete prilikom pronalaska ili fizičkog kontakta s nepoznatim predmetima, proveli edukaciju učenika nižih uzrasta osnovnih škola na području Županije ličko-senjske.
Edukacija je provedena u osnovnim školama u Bilaju, Lovincu, Ličkom Osiku, Perušiću, Vrhovinama, Sincu, Ličkom Lešću, Čovićima, Senju, Brinju, Donjem Lapcu, Udbini, Mukinjama, Korenici, Otočcu i Gospiću. U osnovnim školama u Otočcu i Gospiću, edukacija je provedena u suradnji s djelatnicima Hrvatskog centra za razminiravanje, gdje su uz učenike nižih razreda osnovne škole, prisustvovali i učenici od petog do osmog razreda.
Edukaciji je prisustvovalo ukupno 1180 djece, koja su imala priliku vidjeti i razgledati školska minsko-eksplozivna sredstva, video kazete vezane uz sadržaj edukacije, te postavljati pitanja policijskim službenicima na koja su oni spremno odgovarali. 





Stranica