Ne poštujući zabranu prometovanja zbog zimskih uvjeta, sletio u provaliju

Slika fotke za vijesti/rampa.jpg

Foto: PU ličko-senjska
Jučer, 22. veljače oko 19,10 sati, na dijelu državne ceste broj 8, zvanom Vranjačka Draga, Grad Senj, došlo je do prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, na način što je 45-godišnjak iz Senja, upravljajući sa osobnim vozilom marke „Nissan Almera“, gospićkih  reg. oznaka iz smjera Karlobaga u smjeru Senja, ne poštujući zabranu prometa za sva vozila dionicom DC 8 od Senja do Sv. Marije Magdalene, koja je bila na snazi zbog orkanske bure i zaleđenog kolnika, izgubio kontrolu nad vozilom, uslijed čega se vozilo zanosi, prelazi na lijevu prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, te slijeće u provaliju dubine 15 m, kojoj prilikom se prevrće i zaustavlja na krovu.

U navedenoj prometnoj nesreći lake tjelesne osobe zadobili su putnici u vozilu (76-godišnjak, 74-godišnjak i 70-godišnjakinja, svi iz Senja), kojima je medicinska pomoć pružena u Domu zdravlja Senj, nakon čega i na hitnom traktu KBC Rijeka, a nakon koje su pušteni kući. 
Zbog prekršaja iz čl. 12. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 45-godišnjaka se podnosi Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

 
 


Stranica