Razriješeno ubojstvo u Rudanovcu

Slika fotke za vijesti/press-Rudanovac.jpg

Danas u popodnevnim satima u prostorijama Policijske uprave ličko-senjske održana je konferencija za medije, na kojoj je načelnik Policijske uprave Željko Jurković, upoznao javnost o rezultatima dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja vezano za kazneno djelo ubojstva počinjenog dana 14. siječnja 2010. godine, na štetu 69-godišnjakinje iz Rudanovca, Općina Plitvička Jezera.


Foto: PU ličko-senjska

Danas u popodnevnim satima u prostorijama Policijske uprave ličko-senjske održana je konferencija za medije, na kojoj je načelnik Policijske uprave Željko Jurković, upoznao javnost o rezultatima dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja vezano za kazneno djelo ubojstva počinjenog dana 14. siječnja 2010. godine, na štetu 69-godišnjakinje iz Rudanovca, Općina Plitvička Jezera.
Zbog osnovane sumnje da je počinila navedeno kazneno djelo, jučer je uhićena 41-godišnjakinja iz Rudanovca. Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je kazneno djelo počinila na način što je u večernjim satima došla u njenu obiteljsku kuću s unaprijed stvorenom namjerom da je usmrti iz koristoljublja, ponijevši sa sobom sredstvo izvršenja. Nakon izvršenja kaznenog djela, udaljila se u smjeru svoje kuće, odbacivši otuđeni novčanik s novcem  i sredstvo s kojim je izvršila kazneno djelo. Kako bi prikrila kazneno djelo i otklonila moguću sumnju na sebe, dana 16. siječnja 2010. godine, 41-godišnjakinja je lažno prijavila pokušaj ubojstva na svoju štetu.
Zbog počinjenog kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 91. st. 1. toč. 4. KZ-a, 41-godišnjakinja će tijekom sutrašnjeg dana uz kaznenu prijavu biti privedena Istražnom sucu Županijskog suda u Gospiću, a u suradnji s Državnim odvjetnikom kriminalističko istraživanje se nastavlja.

 



Stranica