Dovršeno kriminalističko istraživanje

Slika fotke za vijesti/herioin.jpg

Jučer, 21. siječnja policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU ličko-senjske u suradnji s Ravnateljstvom policije MUP-a RH i MUP-a Republike Slovenije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim državljaninom Republike Kosova, zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe opojnih droga.


Foto: Ilustracija

Jučer, 21. siječnja policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU ličko-senjske u suradnji s Ravnateljstvom policije MUP-a RH i MUP-a Republike Slovenije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim državljaninom Republike Kosova, zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe opojnih droga.
Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je kaznena djela počinio na način što je dana 19. siječnja 2010. godine, radi daljnje preprodaje, u svom osobnom vozilu marke „VW Passat“ njemačkih nacionalnih oznaka, u Otočac dovezao 10 kg opojne droge heroin, sakrivene u rezervoaru osobnog vozila. Istu drogu predao je državljaninu Austrije, koji je sa navedenom drogom zatečen na graničnom prijelazu Gruškovje (Slovenija), kako je prevozi sakrivenu u zvučnicima svog osobnog vozila marke „Mazda“, austrijskih nacionalnih oznaka.
U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je i pretraga osobnog vozila marke „Passat“ koje koristi državljanin Republike Kosova, kojom prilikom je pronađeno ukupno 14 tableta koje se nalaze na popisu opojnih droga.
Državljanin Republike Kosova je uz kaznenu prijavu priveden istražnom sucu Županijskog suda u Gospiću, koji mu je odredio zadržavanje. Pravosudna tijela Republike Slovenije i Republike Hrvatske nastaviti će s provođenjem daljnjeg kaznenog postupka.




Stranica