Uklanjao oznake miniranosti i iskoristio ih za „nosače“ za ogradu

Jučer, 17. studenog policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 72-godišnjakom iz Otočca zbog osnovane sumnje da je tijekom mjeseca travnja i svibnja 2008. godine u više navrata u mjestu Glavice, Grad Otočac, neovlašteno ulazio u označeno minsko sumnjivo područje i uklonio 14 metalnih oznaka miniranosti s natpisom „oprez mine“.

Jučer, 17. studenog policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 72-godišnjakom iz Otočca zbog osnovane sumnje da je tijekom mjeseca travnja i svibnja 2008. godine u više navrata u mjestu Glavace, Grad Otočac, neovlašteno ulazio u označeno minsko sumnjivo područje i uklonio 14 metalnih oznaka miniranosti s natpisom „oprez mine“, nakon čega je metalne stupove visine oko 110 cm odvojio od ispisanih tabli i ugradio ih u betonsku pasicu,  kako bi iste iskoristio kao nosače za ogradu oko svog obiteljskog imanja.
Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo uništenje ili oštećenje znakova za opasnost, protiv 72-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.  



Stranica