Stanje u prometu tijekom vikenda

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je šest prometnih nesreća, od čega je jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, te šest s materijalnom štetom.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je šest prometnih nesreća, od čega je jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, te šest s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama, teške tjelesne ozljede zadobila je jedna osoba i dvije osobe su zadobile lake tjelesne ozljede. 
U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu provedena je preventivno represivna akcija usmjerena na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Tijekom provođenja akcije kontrolirano je 147 vozila i 165 osoba. Alkotestirano je ukupno 144 sudionika u prometu, od kojih je pet vozača upravljalo pod utjecajem alkohola. Najveća očitana koncentracija alkohola je 1,69 g/kg izmjerena kod 20-godišnjaka, a evidentirana je na području Policijske postaje Gospić.

 


Stranica