Teško se ozlijedio u prometnoj nesreći koju je prouzrokavao

Jučer, 4. listopada oko 16.50 sati u mjestu Sinac, na raskrižju županijske ceste 5144 i lokalne ceste 5906, dogodila se prometna nesreća s povrijeđenim osobama.

Jučer, 4. listopada oko 16.50 sati u mjestu Sinac, na raskrižju županijske ceste 5144 i lokalne ceste 5906, dogodila se prometna nesreća s povrijeđenim osobama. Do  nesreće je došlo na način što je 38-godišnjak iz Sinca upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, mopedom marke „SYM“ gospićkih reg. oznaka, vršeći radnju uključivanja sa sporedne na županijsku cestu, nije propustio sva vozila koja su se kretala tom cestom, već je ušao u raskrižje u namjeri skretanja u lijevo, gdje je prednjom stranom mopeda udario u desnu bočnu stranu osobnog vozila marke „VW Golf“, gospićkih reg. oznaka, s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 32-godišnjak iz Vrhovina.
U navedenoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio je 38-godišnji vozač mopeda, dok je lake tjelesne ozljede zadobio vozač osobnog vozila. Ozlijeđenima je liječnička pomoć pružena u Domu zdravlja Otočac, a potom je teško ozlijeđeni prevezen u Opću bolnicu Ogulin, gdje je zadržan na liječenju. 
Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv vozača mopeda podnosi se Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

 


Stranica