Nezakonito zapošljavao strance

Jučer, 10. rujna tijekom redovnog postupanja koje se odnosi na zaprječivanje nezakonitih migracija, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske, u obavljanju radova bez radne ili poslovne dozvole, na pilani 47-godišnjaka iz Opatije koja se nalazi u mjestu Donji Lapac, zatekli su 18 državljana Bosne i Hercegovine.

Jučer, 10. rujna tijekom redovnog postupanja koje se odnosi na zaprječivanje nezakonitih migracija, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske, u obavljanju radova bez radne ili poslovne dozvole, na pilani 47-godišnjaka iz Opatije koja se nalazi u mjestu Donji Lapac, zatekli su 18 državljana Bosne i Hercegovine. Izvršenom prekršajnom obradom utvrđeno je da su strani državljani nezakonito boravili u Republici Hrvatskoj te da su na pilani radili bez radne ili poslovne dozvole, zbog čega su uz Optužni prijedlog privedeni sucu Prekršajnom suda Donji Lapac, koji ih je proglasio krivima te im izrekao zaštitnu mjeru protjerivanja stranca iz RH u trajanju od 8 mjeseci.
O zatjecanju stranih državljana obaviješten je Državni inspektorat u Rijeci, čiji se službenik uključio u poduzimanje mjera iz svoje nadležnosti, te će protiv 47-godišnjeg vlasnika pilane podnijeti Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu zbog nezakonitog zapošljavanja stranaca.

 


Stranica