Ozlijeđeni u prometnim nesrećama kod Plitvičkih Jezera i Senja

Slika fotke za vijesti/motor.jpg

Jučer, 8. rujna na području Policijske uprave ličko-senjske dogodile su se dvije prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede

Foto:Ilustracija
Jučer, 8. rujna na području Policijske uprave ličko-senjske dogodile su se dvije prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede.

Prva prometna nesreća dogodila se oko 15,30 sati na lokalnoj cesti broj 59024, u mjestu Smoljanac, Općina Plitvička Jezera, na način što je 60-godišnjak iz Drežnik Grada, upravljajući sa teretnim vozilom marke „VW Transporter“ karlovačkih reg.oznaka prilikom ulaska u njemu desni zavoj, uslijed neprilagođene brzine uvjetima i stanju na kolniku, izgubio nadzor nad vozilom te sletio u lijevo van kolnika, udarivši prednjim dijelom vozila u stablo trešnje, gdje se zaustavio.   60-godišnjak je kolima HMP prevezen u Opću bolnicu Karlovac gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede, te je zadržan na liječenju.
Zbog izazivanja prometne nesreće, protiv istog vozača podnosi se Prekršajni nalog. 

Druga prometna nesreća dogodila se oko 16,10 sati na dijelu DC 8, kod mjesta Ujča, Grad Senj, na način što je 40-godišnji državljanin Austrije, upravljajući sa motociklom marke „Honda“ austrijske reg. oznake iz smjera Splita u smjeru Senja, u njemu lijevom oštrom i nepreglednom zavoju, prilikom pretjecanja autobusa nepoznate marke i reg. oznaka, udario u motocikl marke „Benelli“ slovenske reg. oznake, sa kojim je iz suprotnog smjera, pod utjecajem alkohola ( 2,26 g/kg) upravljao 46-godišnji državljanin Slovenije. U navedenoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio je državljanin Austrije, koji je nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja Senj, kolima HMP prevezen u KBC Rijeka, gdje je zadržan na liječenju.
Zbog izazivanja prometne nesreće, protiv državljanina Austrije podnosi se Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Senju, a zbog upravljanja pod utjecajem alkohola, istom Prekršajnom sudu podnosi se i Optužni prijedlog protiv državljanina Slovenije.



Stranica