Prodavali drogu osobama s područja Gospića, Otočca i Korenice

Slika fotke za vijesti/amfetamin.jpg

Danas, 2. rujna policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU ličko-senjske dovršili su višemjesečnu kriminalističku obradu nad tri hrvatska državljana, svi s područja Korenice (25-godišnjak, 26-godišnjak i 30-godišnjak).


Foto:
Ilustracija
Danas, 2. rujna policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU ličko-senjske dovršili su višemjesečnu kriminalističku obradu nad tri hrvatska državljana, svi s područja Korenice (25-godišnjak, 26-godišnjak i 30-godišnjak).
Navedene osobe se terete da su u vremenskom periodu od mjeseca travnja 2009. godine do danas nabavljali opojnu drogu te je prodavali osobama s područja Korenice, Gospića i Otočca.
Tijekom kriminalističke obrade izvršeno je više pretraga domova i drugih prostora, kojima su se koristili osumnjičeni, kojom prilikom je pronađeno 99,3 g amfetamina, tzv. speeda, 8 g marihuane, 68 sjemenki indijske konoplje, jedna digitalna vaga, jedan  pištolj s manjom količinom streljiva, kao i mobiteli s pripadajućim SIM karticama s kojima su se služili tijekom izvršenja kaznenih djela.
Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kaznena djela „Zlouporaba opojnih droga“, opisana u čl. 173. st. 2. Kaznenog zakona, naprijed navedene tri osobe biti će tijekom današnjeg dana uz kaznenu prijavu privedene Istražnom sucu Županijskog suda u Gospiću. Protiv 25-godišnjaka i 30-godišnjaka podnose se i Optužni prijedlozi zbog prekršaja iz čl. 3. Zakona o suzbijanju opojnih droga, dok se protiv 26-godišnjaka podnosi i Optužni prijedlog zbog prekršaja neovlaštenog posjedovanja oružja i streljiva nadležnom Prekršajnom sudu.

 



Stranica