Sukob navijačkih skupina Torcide i BBB-a u Brinju

Slika fotke za vijesti/tuca-navijaca-u-Brinju.jpg

Jučer, oko 16.35 sati u mjestu Brinje, na autocesti A – 1, na benzinskoj postaji INA-e, došlo je do sukoba dviju navijačkih skupina Torcide i BBB-a, u kojoj je sudjelovalo oko 100-njak osoba.

Foto: PU ličko-senjska
Jučer, oko 16.35 sati u mjestu Brinje, na autocesti A – 1, na benzinskoj postaji INA-e, došlo je do sukoba dviju navijačkih skupina Torcide i BBB-a, u kojoj je sudjelovalo oko 100-njak osoba.
U nastaloj masovnoj tučnjavi ozlijeđene su četiri osobe, od kojih su dva pripadnika BBB-a zadobila teške tjelesne ozljede (jedan otvoreni prijelom lubanje, a drugi prijelom potkoljenice desne noge), dok su jedan pripadnik BBB-a i jedan policijski službenik zadobili lake tjelesne ozljede. Teže ozlijeđenim osobama liječnička pomoć pružena je u Općoj bolnici Ogulin, nakon čega je jedna osoba prevezene u KBC Rijeka radi daljnje hospitalizacije, dok je druga osoba nakon ukazane liječničke pomoći samoinicijativno napustila prostorije bolnice.
Zbog učestvovanja u tučnjavi u prostorije Policijske postaje Otočac privedeno je 49 osoba, od kojih je 18 navijača BBB-a i 31 navijač Torcide.
Provedenom kriminalističkom obradom nad navedenim osobama utvrđeno je da je do masovne tučnjave došlo na način da su se na odmorištu Brinje – istok zaustavili pripadnici navijačke skupine Torcida, koji su se kretali iz smjera Splita na nogometnu utakmicu Rijeka-Hajduk u Rijeci, izašli van iz vozila te verbalno napali pripadnike navijačke skupine BBB-a koji su se u to vrijeme nalazili na odmorištu autoceste A – 1, Brinje – zapad, gdje su se zaustavili na putu prema Zadru putujući na  nogometnu utakmicu Zadar-Dinamo. Istom prilikom pripadnici navijačke skupine Torcida uz verbalni napad, ugrožavajući sigurnost cestovnog prometa, prešli su kolničke trake autoceste krećući se prema pripadnicima navijačke skupine BBB-a. Na takav napad pripadnici BBB-a uzvratili su s verbalnim napadom, a u jednom trenutku navijačke skupine su se međusobno i fizički sukobile gađajući se kamenjem.  Daljnje širenje sukoba spriječili su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske koji su iz vatrenog oružja ispalili više hitaca u zrak radi upozorenja. 
Privedeni pripadnici navedenih navijačkih skupina jutros su uz Optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima dovedeni sucu Prekršajnog suda u Otočcu, a 31 pripadniku navijačke skupine Torcida izdan je i Obvezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz čl. 139. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 
U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti koje se odnose na ozljeđivanje trojice pripadnika navijačke skupine BBB-a i jednog policijskog službenika.

 


Stranica