Dva motociklista zadobila teške tjelesne ozljede

U subotu, 22. kolovoza oko 15.40 sati na državnoj cesti broj 25 u mjestu Brušani, grad Gospić, došlo je do prometne nesreće na način što je 36-godišnja hrvatska državljanka upravljala osobnim vozilom marke "Renault Clio", gospićkih registarskih oznaka iz pravca Karlobaga u pravcu Gospića, te uslijed neprilagođene brzine kretanja stanju i uvjetima na kolniku i gustoći prometa, krećući se iza nn vozila u jednom trenutku naglo zakočila te je došlo do zanošenje vozila, nakon čega je sa vozilom prešla na lijevu prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, kojom prilikom je prednjim dijelom vozila udarila u prednji dio motocikla, marke "Harley Davidson" mađarskih registarskih oznaka sa kojim je iz suprotnog smjera u koloni motociklista upravljao 24-godišnji državljanin Mađarske, da bi nakon toga 52-godišnji državljanin Mađarske upravljajući sa motociklom, marke "Jamaha" mađarskih registarskih oznaka, iz pravca Gospića u pravcu Karlobaga izbjegavao nalet na navedeno osobno vozilo, te u proklizavanju sa motociklom pao na kolnik.

U subotu, 22. kolovoza oko 15.40 sati na državnoj cesti broj 25 u mjestu Brušani, grad Gospić, došlo je do prometne nesreće na način što je 36-godišnja hrvatska državljanka upravljala osobnim vozilom marke "Renault Clio", gospićkih registarskih oznaka iz pravca Karlobaga u pravcu Gospića, te uslijed neprilagođene brzine kretanja stanju i uvjetima na kolniku i gustoći prometa, krećući se iza nn vozila u jednom trenutku naglo zakočila te je došlo do zanošenje vozila, nakon čega je sa vozilom prešla na lijevu prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, kojom prilikom je prednjim dijelom vozila udarila u prednji dio motocikla, marke "Harley Davidson" mađarskih registarskih oznaka sa kojim je iz suprotnog smjera u koloni motociklista upravljao 24-godišnji državljanin Mađarske, da bi nakon toga 52-godišnji državljanin Mađarske upravljajući sa motociklom, marke "Jamaha" mađarskih registarskih oznaka, iz pravca Gospića u pravcu Karlobaga izbjegavao nalet na navedeno osobno vozilo, te u proklizavanju   sa motociklom pao na kolnik.
U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobila su motociklisti, državljani Mađarske, te su zadržani u Općoj bolnici Gospić na daljnjem liječenju, dok se materijalna šteta nestručno cijeni na 150.000 kuna.
Očevid na mjestu nesreće izvršili su policijski službenici PU ličko-senjske, a protiv 36-godišnje hrvatske državljanke podnesena je kaznena prijava zbog počinjenog KD-a iz čl. 271. st.1. KZ-a „ Izazivanje prometne nesreće“, te čl. 51. st.1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama.                                                              

 


Stranica