Pri slijetanju vozila ozlijeđena putnica

Jučer, 23. srpnja u 19.20 sati na državnoj cesti broj 25, u mjestu Ljubovo, Plitvička Jezera, dogodila se prometna nesreća s povrijeđenom osobom.

Jučer, 23. srpnja u 19.20 sati na državnoj cesti broj 25, u mjestu Ljubovo, Plitvička Jezera, dogodila se prometna nesreća s povrijeđenom osobom. Do  nesreće je došlo na način da je 23-godišnji državljanin BiH upravljajući osobnim vozilom marke "Audi A-8", njemačkih nacionalnih oznaka, iz smjera Gospića u smjeru Korenice, uslijed neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku (oštar zavoj) izgubio nadzor nad upravljačem, izletivši vozilom u desno van kolnika, a potom naglo skreće u lijevo te prelazi preko lijeve prometne trake i slijeće van kolnika, gdje se i zaustavlja.
U navedenoj nesreći 33-godišnja putnica iz vozila državljanka Njemačke zadobila je teške tjelesne ozljede, te je nakon liječničke obrade puštena na kućnu njegu.
Zbog počinjenog kaznenog djela iz čl. 272. Kaznenog zakona, opisanog kao „Izazivanje prometne nesreće“, protiv vozača osobnog vozila podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 


Stranica