Neprijavljivanje stranaca nadležnim tijelima i nelegalan smještaj

Jučer, 23. srpnja u dopodnevnim satima, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji sa službenikom Državnog inspektorata, izvršili su kontrolu pružanja usluga smještaja kod 62-godišnjakinje iz mjesta Prizna, Grad Senj.

Jučer, 23. srpnja u dopodnevnim satima, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji sa službenikom Državnog inspektorata, izvršili su kontrolu pružanja usluga smještaja kod 62-godišnjakinje iz mjesta Prizna, Grad Senj. U sklopu kontrole, temeljem naloga suca Prekršajnog suda u Senju, izvršena je pretraga kuće za odmor navedene 62-godišnjakinje, kojom prilikom je u kući zatečeno troje državljana Poljske koje je ista prijavila turističkoj agenciji, a usluge smještaja pružala je neovlašteno, odnosno bez odobrenja nadležnog tijela. Istom prilikom utvrđeno je da turistička agencija nije proslijedila prijave stranih državljana nadležnim tijelima, te je pravnoj osobi zbog prekršaja iz čl. 150. st. 5. Zakona o strancima izdan Obavezni prekršajni nalog.
Protiv 62-godišnjakinje podnesen je Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Senju, zbog prekršaja iz čl. 33. st. 1. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti. Od strane inspektora Državnog inspektorata izvršeno je pečaćenje kata kuće na kojem je pružala usluge smještaja, u trajanju od 30 dana.  

 


Stranica