Pronađeno 28 stabljika konoplje

Slika fotke za vijesti/senjtrava1.jpg

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske i Policijske postaje Senj, operativnim radom došli su do saznanja da se na širem području Grada Senja uzgaja opojna droga marihuana.

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske i Policijske postaje Senj, operativnim radom došli su do saznanja da se na širem području Grada Senja uzgaja opojna droga marihuana. Radom na terenu prikupljena su dodatna saznanja o pobližoj lokaciji, odnosno o osobi koja se bavi uzgojem opojne droge. Temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Rijeci, policijski službenici su danas, 14. srpnja izvršili pretragu kuće i okućnice koje koristi dvadesetšestogodišnji hrvatski državljanin. Izvršenom pretragom pronađeno je i izuzeto 28 stabljika biljke kanabisa visine od 120 do 150 cm, a ukupne težine 6 kg.

Provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da su dvadesetšestogodišnji hrvatski državljanin i njegova pedesetdvogodišnja majka uzgajali konoplju kako bi dobili opojnu drogu marihuanu, s namjerom daljnje prodaje na području Grada Senja.
Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kaznena djela iz čl. 173. st. 1. i st. 2. Kaznenog zakona, opisanog kao „Zlouporaba opojnih droga“, majka i sin biti će privedeni danas u jutarnjim satima u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci, a protiv njih se podnosi i Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.


Stranica