Uslijed neprilagođene brzine udario vozilom u kuću

Jučer, 5. srpnja oko 23.45 sati na državnoj cesti broj 50, u mjestu Ličko Lešće, Grad Otočac, dogodila se prometna nesreća s povrijeđenom osobom.

Jučer, 5. srpnja oko 23.45 sati na državnoj cesti broj 50, u mjestu Ličko Lešće, Grad Otočac, dogodila se prometna nesreća s povrijeđenom osobom. Nesreća se dogodila na način da je dvadesetsedmogodišnjak sa šireg područja Otočca, upravljajući osobnim vozilom marke "Opel", tip Vectra, gospićkih reg. oznaka, iz smjera Gospića u smjeru Otočca, ušavši u blagi desni zavoj, uslijed  neprilagođene brzine, stanju i uvjetima na cesti izgubio nadzor nad upravljačem, prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera i sletio u lijevo van kolnika, gdje je prednjom stranom vozila udario u metalnu ogradu, a potom i u kuću šezdesetogodišnjeg vlasnika iz Ličkog Lešća.
U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio je vozač osobnog vozila te je prevezen u KBC Rijeka gdje je zadržan na liječenju.
Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 51. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv vozača osobnog vozila podnosi se Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.
 


Stranica