Zlouporaba opojnih droga - Otočac

Slika fotke za vijesti/OTOCAC.jpg

U petak, 19. lipnja policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU ličko-senjske dovršili su višemjesečnu kriminalističku obradu nad 5 hrvatskih državljana, od kojih su 3 osobe s područja Otočca (33-godišnjak, 24-godišnjak i 21-godišnjakinja), 1 osoba s područja Rijeke (32-godišnjak), te 1 osoba s područja Zagreba (27-godišnjak). Navedena skupina se tereti da je s područja Rijeke i Zagreba u vremenskom periodu od prosinca 2008. godine do lipnja 2009. godine nabavljala opojnu drogu te je prenosila i posredovala u prodaji osobama s područja grada Otočca.

U petak, 19. lipnja policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU ličko-senjske dovršili su višemjesečnu kriminalističku obradu nad 5 hrvatskih državljana, od kojih su 3 osobe s područja Otočca (33-godišnjak, 24-godišnjak i 21-godišnjakinja), 1 osoba s područja Rijeke (32-godišnjak), te 1 osoba s područja Zagreba (27-godišnjak).
Navedena skupina se tereti da je s područja Rijeke i Zagreba u vremenskom periodu od prosinca 2008. godine do lipnja 2009. godine nabavljala opojnu drogu te je prenosila i posredovala u prodaji osobama s područja grada Otočca. Tijekom navedene obrade izvršeno je više pretraga domova i drugih prostora, kao i vozila kojima su se koristili osumnjičeni, u kojima su pronađeni predmeti koji ukazuju na zlouporabu opojnih droga, te 1 automatska puška, 2 pištolja, veća količina streljiva, kao i mobiteli te SIM kartice s kojima su se služili tijekom izvršenja kaznenih djela. 
Protiv osoba kod kojih je pronađeno oružje podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, zbog kaznenog djela iz čl. 335. st. 1. Kaznenog zakona, opisanog kao “Nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari“, kao i Optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom sudu, zbog prekršaja neovlaštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.
Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kaznena djela „Zlouporaba opojnih droga“, opisana u čl. 173. st. 2. Kaznenog zakona, četiri osobe biti će privedene danas u jutarnjim satima u Istražni centar Županijskog suda u Gospiću.

 
 
 


Stranica