Ugrožavanje prometa na autocesti

U četvrtak, 18. lipnja oko 16.20 sati, na autocesti A-1, između odmorišta Lički Osik i čvora Perušić, na 174 km i 500 m, u smjeru juga, dogodila se prometna nesreća na način što se D. R. (1966) iz Zagreba, upravljajući s osobnim vozilom marke "Mazda 6", zagrebačkih reg. oznaka, uslijed alkoholiziranosti (2,21 g/kg), uključio na kolnik autoceste u smjeru sjevera, iako je isti namijenjen za promet vozila u smjeru juga, vozeći tako zabranjenim smjerom, kojom prilikom je svojim prednjim lijevim dijelom vozila udario u lijevi bočni dio osobnog vozila marke "Škoda Superb", čeških reg. oznaka, kojim je upravljao drž. Češke J. K. (1950), koji se pravilno kretao autocestom, nakon čega je nastavio kretanje u smjeru sjevera, te bočnim desnim dijelom vozila udario u metalni zaštitni odbojnik autoceste, gdje se i zaustavio.

U četvrtak, 18. lipnja oko 16.20 sati, na autocesti A-1, između odmorišta Lički Osik i čvora Perušić, na 174 km i 500 m, u  smjeru juga, dogodila se prometna nesreća na način što se D. R. (1966) iz Zagreba, upravljajući s osobnim vozilom marke "Mazda 6", zagrebačkih reg. oznaka, uslijed alkoholiziranosti (2,21 g/kg), uključio na kolnik autoceste u smjeru sjevera, iako je isti namijenjen za promet vozila u smjeru juga, vozeći tako zabranjenim smjerom, kojom prilikom je svojim prednjim lijevim dijelom vozila udario u lijevi bočni dio osobnog vozila marke "Škoda Superb", čeških reg. oznaka, kojim je upravljao drž. Češke J. K. (1950), koji se pravilno kretao autocestom, nakon čega je nastavio kretanje u smjeru sjevera, te bočnim desnim dijelom vozila udario u metalni zaštitni odbojnik autoceste, gdje se i zaustavio.
U istom trenutku je iza vozila čeških reg. oznaka naišlo osobno vozilo marke "Mercedes C 220", talijanskih reg. oznaka kojim je upravljao državljanin Italije F. S. (1957), koji je svojim prednjim dijelom vozila naletio na krhotine plastike i stakla otpale sa oba prethodno navedena vozila. 
U prometnoj nesreći lake tjelesne ozljede sa mogućnošću prekvalifikacije zadobio je vozač D. R. iz Zagreba, protiv kojega slijedi Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Očevid na mjestu prometne nesreće obavili su policijski službenici PU ličko-senjske.

 
 


Stranica