Slijetanje vozila s autoceste

U petak, 05. lipnja 2009. godine oko 8.20 sati na 177 kilometru autoceste A - 1, na području mjesta Lički Osik, dogodila se prometna nesreća s povrijeđenom osobom. Nesreća se dogodila kad je pedesetosmogodišnjak iz Rijeke upravljajući osobnim vozilom marke "Mercedes", osječkih reg. oznaka, iz smjera Zagreba u smjeru Splita, uslijed neprilagođene brzine stanju i uvjetima na cesti, izgubio nadzor nad upravljačem, te sletio udesno van kolnika, a potom se nakon višestrukog prevrtanja vozila zaustavio na mekom terenu.

U petak, 5. lipnja oko 8.20 sati na 177 kilometru autoceste A - 1, na području mjesta Lički Osik, dogodila se prometna nesreća s povrijeđenom osobom. Nesreća se dogodila kad je pedesetosmogodišnjak iz Rijeke upravljajući osobnim vozilom marke "Mercedes", osječkih reg. oznaka, iz smjera Zagreba u smjeru Splita, uslijed neprilagođene brzine stanju i uvjetima na cesti, izgubio nadzor nad upravljačem, te sletio udesno van kolnika, a potom se nakon višestrukog prevrtanja vozila zaustavio na mekom terenu.

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobilo je vozač osobnog vozila te je kolima Hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu Gospić, gdje je zadržan na liječenju.

Zbog počinjenog prekršaja iz članka 51. stavak 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv vozača osobnog vozila podnosi se Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.



Stranica