1. sjednica Vijeća za prevenciju Grada Otočca

Slika otocac/Otsjednica.jpg

U utorak, 26. svibnja 2009. godine sa početkom u 10 sati u Gradskoj Vijećnici Grada Otočca održana je 1. sjednica Vijeća za prevenciju Grada Otočca (koje je osnovano 29.prosinca 2008. godine). Sjednici se odazvalo 17 od 20 članova Vijeća, a sa njom je predsjedao zamjenik predsjednika Vijeća Mladen Kranjčević- načelnik Policijske postaje Otočac.

U utorak, 26. svibnja s početkom u 10 sati u Gradskoj Vijećnici Grada Otočca održana je 1. sjednica Vijeća za prevenciju Grada Otočca (koje je osnovano 29.prosinca 2008. godine). Sjednici se odazvalo 17 od 20 članova Vijeća, a sa njom je predsjedao zamjenik predsjednika Vijeća Mladen Kranjčević- načelnik Policijske postaje Otočac.

Uz članove Vijeća sjednici su prisustvovali predstavnici Moto kluba Otočac i  Auto kluba Otočac, te predstavnici medija.

Načelnik Policijske postaje Otočac Mladen Kranjčević je upoznao Vijeće sa statističkim pokazateljima o broju prometnih nesreća koje su prouzrokovali vozači mopeda i motocikla tijekom 2007. i 2008. godine, te dosadašnjem razdoblju ove godine, iz kojih se može zaključiti da se tijekom 2008. godine bilježi porast broja prometnih nesreća u kojima su sudjelovali i koje su prouzrokovali vozači mopeda i motocikla na području Policijske postaje Otočac, kao i porast broja ozlijeđenih osoba, a takav trend nastavlja se i tijekom 2009. godine. S obzirom da u prometu sudjeluje i znatan broj mladih vozača, prihvaćen je prijedlog Policijske postaje Otočac da se dana 28.svibnja 2009. godine s početkom u 11.40 sati održi edukativno, preventivno-sigurnosna akcija u prometu s naglaskom na mopede i motocikle koja bi sadržavala edukaciju učenika osmih razreda Osnovne škole „Zrinskih i Frankopana“ i prvih razreda Srednje škole sa područja Otočca o upravljanju mopedima i motociklima, izložbu mopeda i motocikla, besplatan preventivni tehnički pregled mopeda i motocikla, te obilazak Stanice za tehnički pregled. U edukaciju bi se uključili policijski službenici Policijske postaje Otočac, te predstavnici Auto škole Otočac, stanice za tehnički pregled Otočac i Moto kluba Otočac.

Na sjednici je raspravljen zahtjev Udruge slijepih i slabovidnih osoba Otočac da se sa nogostupa koji se nalazi ispred ugostiteljskih objekata uklone stolovi kako bi se omogućilo lakše kretanje slijepim i slabovidnim osobama, te je Vijeće donijelo zaključak da će službe Grada Otočca poduzeti sve potrebne radnje u cilju uklanjanja tako postavljenih stolova.

Pored toga načelnik Policijske postaje Otočac je upoznao članove Vijeća o provedenoj edukaciji viših razreda Osnovne škole „Zrinskih i Frankopana“ u Otočcu na temu „Nasilje među djecom i mladima“ koju su proveli policijski službenici za maloljetničku delinkvenciju Policijske uprave ličko-senjske,  u ponedjeljak, 25.svibnja.      



Stranica