Zatečen na radu bez radne ili poslovne dozvole

U petak, 7. listopada tijekom redovnog postupanja koje se odnosi na zaprječivanje nezakonitih migracija, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su u Vrhovinama, u obavljanju građevinskih radova na kući vlasništvo 69-godišnjakinje iz Vrhovina, zatekli državljanina BiH-a, kako te radove izvodi bez radne ili poslovne dozvole, zbog čega će protiv njega biti podnijet Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.  

U petak, 7. listopada tijekom redovnog postupanja koje se odnosi na zaprječivanje nezakonitih migracija, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su u Vrhovinama, u obavljanju građevinskih radova na kući vlasništvo 69-godišnjakinje iz Vrhovina, zatekli državljanina BiH-a, kako te radove izvodi bez radne ili poslovne dozvole, zbog čega će protiv njega biti podnijet Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu. Temeljem naredbe o određivanju mjera opreza privremeno mu je oduzeta putna isprava do okončanja prekršajnog postupka.

Tijekom provođenja prekršajne obrade utvrđeno je da ga je nezakonito zaposlio 24-godišnjak iz Jablanovca, protiv kojega je podnijet Optužni prijedlog zbog nezakonitog zapošljavanja stranaca. U toj obradi utvrđeno je da mu je usluge smještaja pružio 57-godišnjak iz Vrhovina, kojemu je izdan Obavezni prekršajni nalog.



Stranica