Zamjenik glavnog ravnatelja policije održao radni sastanak u Policijskoj upravi ličko-senjskoj

  • Slika /vijesti srpanj 2020/2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Jučer je u Policijskoj upravi ličko-senjskoj održan radni sastanak na temu sigurne turističke sezone 2020. s naglaskom na postupanja vezano uz bolest COVID-19

Sastanku su prisustvovali zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša, ujedno i voditelj Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone sa sjedištem u Zadru, načelnik Policijske uprave ličko-senjske Zoran Zdunić, zamjenik načelnika Policijske uprave ličko-senjske Stjepan Sabljić, voditelji Službi u Policijskoj upravi ličko-senjskoj, načelnik Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije Vice Nekić, voditelj Službe civilne zaštite Gospić Joso Živković i epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije Ivan Stanić.

Zamjenik glavnog ravnatelja Željko Prša upoznao je prisutne o načinu na koji funkcionira Stožer, odnosno da je njegova uloga i koordinativna i operativna. Pojasnio je i režim ulaska u Republiku Hrvatsku za strane državljane, obveze o pridržavanju posebnih preporuka HZJZ-a, te se osvrnuo na nadograđeni Nacionalni informacijski sustav za upravljanje državnom granicom u dijelu ubrzanog prikupljanja podataka o strancima na ulasku u RH i na izrađenu aplikaciju „EnterCroatia“ kroz koju se strani državljani mogu prethodno najaviti za ulazak i boravak u RH.

Načelnik Policijske uprave ličko-senjske Zoran Zdunić prisutnima je pojasnio koje je to pripremne radnje vezano uz turističku sezonu poduzela policija, te da je iznimno ponosan na međusobnu uvezanost i kooperativnost svih službi, a sve s ciljem pružanja sigurnosti svim turistima, kako u policijskom smislu, tako i u zdravstvenom smislu.

Prisutni su iznijeli i analizirali probleme s kojima su se susretali od pojave bolesti COVID-19, i usuglasili se da i dalje svi moraju poduzimati sve mjere i radnje kako bi Hrvatska ostala sigurna zemlja i poželjna turistička destinacija.

Pisane vijesti