„Zajedno više možemo“ - Policijska uprava ličko-senjska raznim aktivnostima obilježila Međunarodni dan sporta

Slika vijesti 2013/lipanj 2013/sajam mogućnosti-mala.jpg

Foto: PU ličko-senjska

Povodom Međunarodnog dana sporta koji se obilježava 29. svibnja, s ciljem promicanja pozitivnog stava prema tjelesnoj aktivnosti kao preduvjetu zdravog i aktivnog načina života, Policijska uprava ličko-senjska je u petak, 31. svibnja u Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću organizirala turnir u malom nogometu. 

Na turniru je sudjelovalo 12 ekipa i to ekipa Ministarstva unutarnjih poslova-Ravnateljstva policije, ekipa Ministarstva pravosuđa-Zatvora u Gospiću, ekipa Policijske uprave i IPA Lika, ekipa Udruge specijalne policije domovinskog rata „Tigar“, te ekipe ustrojstvenih jedinica Policijske uprave ličko-senjske (Interventna jedinica policije, Policijska postaja Gospić, Policijska postaja Otočac, Policijska postaja Donji Lapac, Policijska postaja Korenica, Policijska postaja Senj, Policijska postaja Karlobag i Policijska postaja Novalja). 

Finalnu utakmicu turnira odigrale su ekipa Ravnateljstva policije i mješovita ekipa Policijske uprave/IPA Lika, koja je završila pobjedom ekipe Ravnateljstva policije. Treće mjesto na turniru osvojila je ekipa PP Gospić. 

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Dalibor Lovrić, iz Ravnateljstva policije.

Turnir je održan pod pokroviteljstvom Regionalnog kluba IPA Lika i podružnica Sindikata policije Hrvatske, Nezavisnog sindikata policije i  Općeg sindikata MUP RH.   

S obzirom da je sport univerzalno sredstvo razumijevanja i suradnje među ljudima, cilj Policijske uprave ličko-senjske je i one najmlađe upoznati s raznim sportskim programima i potaknuti ih na aktivno i kvalitetno provođenje slobodnog vremena, kako bi ih na taj način udaljili od društveno neprihvatljivog ponašanja. Stoga je istoga danas početkom u 10,00 sati u prostoru Osnovne škole „Dr. Jure Turić“ u Gospiću  održan „Sajam mogućnosti“u organizaciji Policijske uprave ličko-senjske, Saveza športova Grada Gospića i Osnovne škole „Dr. Jure Turić“.

„Sajam mogućnosti“ je druga komponenta preventivnog programa „Zajedno više možemo“ koja promiče zdrav život, kreativnost, stvaralaštvo, te druženje kroz društveno prihvatljive programe. U prostorima škole bili su postavljeni štandovi, gdje su razne sportske udruge postavile svoje promidžbene materijale, te demonstrirale svoje aktivnosti s ciljem da se djeca upoznaju s pozitivnim izvanškolskim sadržajima. Obzirom da je jedan od ciljeva Sajma i nastavak izgradnje odnosa povjerenja između učenika i policije, u predvorju Osnovne škole bio je postavljen i štand sa policijskom opremom i tehnikom, gdje su djeca imala priliku upoznati se sa svom opremom i tehnikom koju policijski službenici koriste u svome svakodnevnom radu, a Interventna jedinica policije Policijske uprave ličko-senjske izvela je pokaznu vježbu koja je izazvala veliko zanimanje djece. 

Organizirana su i sportska natjecanja učenika 4., 5. i 6. razreda, te su pobjednicima uručene simbolične nagrade, dok su svi učenici i sportske udruge dobili priznanja za sudjelovanje na „Sajmu mogućnosti“.



Stranica