„Zajedno više možemo“ – održano predavanje u Donjem Lapcu

Slika vijesti 2014/TRAVANJ/IMG_6581.JPG

Kontakt policajka Policijske postaje Donji Lapac nastavila je sa provedbom preventivnog projekta „Zajedno više možemo“, provođenjem komponenti „Prevencija i alternativa“ (PIA 1 i 2)“. Preventivni program pod zajedničkim nazivom „Zajedno više možemo“ 

Foto: PP Donji Lapac 

Kontakt policajka Policijske postaje Donji Lapac nastavila je sa provedbom preventivnog projekta „Zajedno više možemo“, provođenjem komponenti „Prevencija i alternativa“ (PIA 1 i 2)“. Preventivni program pod zajedničkim nazivom „Zajedno više možemo“ sastoji se od nekoliko komponenti usmjerenih na prevenciju zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja, a koji su namijenjeni populaciji učenika 4., 5. i 6. razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima.

Zlouporaba opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizam, vršnjačko nasilje i drugi oblici rizičnog ponašanja u širokim razmjerima pogađaju naše društvo, osobito mlade osobe. Zbog toga je uočena važnost i potreba da se i na nacionalnoj i na lokalnoj razini pokrenu što šire društvene akcije za djelovanje na rješavanju tog problema putem razvijanja ciljanih preventivnih programa uz zajednički  angažman  relevantnih tijela  kako  bi se  osiguralo  partnerstvo  kroz  multidisciplinarni pristup. 

Stoga je učenicima petog razreda Osnovne škole Donji Lapac kontakt policajka održala interaktivno predavanje o policijskom postupanju u slučajevima zlouporabe opojnih droga, konzumiranja alkohola, vandalizma i vršnjačkog nasilja, kao i o štetnim posljedicama zlouporabe opojnih droga i alkohola, a u kojem predavanju su učenici vrlo aktivno sudjelovali.

Po završetku predavanja učenici su popunili anketni listić, kojom prilikom su pokazali zavidno znanje vezano za ispredavanu tematiku. Nastavnik je pohvalio sadržaj projekta, način prezentacije i prilagođenost programa uzrastu učenika, naglašavajući da je to još jedan dobar način da djeca prihvate policiju kao prijatelja, te ih  se educira  o samo-zaštitnom ponašanju  u  slučajevima  pronalaska  predmeta   vezanih  uz  drogu, nasilje, vandalizam i drugih pojavnosti rizičnih i društveno neprihvatljivih ponašanja. 



Stranica