Vijeće za prevenciju Općine Donji Lapac uključilo se operativno-preventivnu akciju suzbijanja generatora nasilja nad mladima

Slika vijesti 2013/siječanj 2013/vij.za prev-donji lapac.jpg

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske započeli su sa provođenjem operativno-preventivnih aktivnosti s ciljem suzbijanja generatora nasilja među mladima 

 Foto: PU ličko-senjska

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske započeli su sa provođenjem operativno-preventivnih aktivnosti s ciljem suzbijanja generatora nasilja među mladima. Nastavno na navedeno, na inicijativu načelnika Policijske postaje Donji Lapac u petak je održana sjednica Vijeća za prevenciju Općine Donji Lapac, na koju su bili pozvani i vlasnici ugostiteljskih objekata sa područja Općine Donji Lapac.

Zamjenik predsjednika Vijeća za prevenciju načelnik Policijske postaje Donji Lapac Goran Jurković najavio je poduzimanje operativno-preventivnih aktivnosti policije u suradnji sa nadležnim inspekcijskim službama i na području Općine Donji Lapac, a sve u cilju suzbijanja generatora nasilja među djecom i mladima. Vlasnicima ugostiteljskih objekata skrenuta je pozornost na pridržavanje obveza iz odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti i Zakona o igrama na sreću.

Zamjenik predsjednika Vijeća naglasio je potrebu zajedničkog djelovanja policije i lokalne zajednice, kao i važnost razvijanja partnerskih odnosa, te da policiji nije cilj samo sankcionirati ponašanja koja su kažnjiva, nego da bi svi zajedno trebali stvarati preduvjete kako do takvih ponašanja uopće ne bi došlo.



Stranica