Uhićeni zbog više kaznenih djela prijevare

Slika /2021/lisice.jpg

Oni su uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a protiv njih je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu  

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom i 40-godišnjakinjom zbog osnovane sumnje da su počinili više kaznenih djela prijevare.
 
Oni se sumnjiče da su u mjestu Krbava u vremenskom razdoblju od siječnja 2019. godine do veljače 2023. godine uzeli u više navrata novac od 55-godišnjaka kojem su lagali da novac nose ženskoj osobi s kojom se oštećeni trebao vjenčati, iako ju nikada nije vidio, te su tako onda oštećenog lažnim prikazivanjem doveli u zabludu i pribavili protupravnu imovinsku korist od više tisuća eura.
 
Nadalje, osumnjičeni su u više navrata uzeli novac i zlato od oštećene 58-godišnjakinje kako bi ga predali ženskoj osobi koja se bavi skidanjem uroka i na taj način oštećenu lažnim prikazivanjem doveli u zabludu i pribavili protupravnu imovinsku korist od nekoliko tisuća eura.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja izvršena je i pretraga prostorija koje koriste počinitelji, a prilikom čega su pronađeni pištolj sa pripadajućim streljivom i zračna puška za koje nema odobrenje, što je oduzeto na potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta i protiv 55-godišnjaka slijedi optužni prijedlog nadležnom sudu.
 

Pisane vijesti