Učenike u Gospiću i Otočcu posjetili „Đak veseljak i prometni znak“

Slika PU_LS/vijesti 2018/RUJAN/20180925_164649.jpg

Foto: PU ličko-senjska

Učenicima prvih razreda osnovne škole „dr. Jure Turića“ u Gospiću i učenicima nižih razreda osnovne škole „Zrinskih i Frankopana“ u Otočcu jučer su glumci Hrvatske glazbene mladeži odigrali edukativnu predstavu „Đak veseljak i prometni znak“.  

Četvero mladih veseljaka pjesmom, plesom i igrom na putu od kuće do vrtića podučavaju djecu o važnim prometnim znakovima. Glazba se izvodi uživo na klaviru, violini i udaraljkama kako bi se djeca tijekom predstave mogla upoznati i s instrumentima koje sve rjeđe imaju priliku vidjeti i čuti uživo. 

Đak veseljak i prometni znak je samostalni edukativni mjuzikl kojem je cilj kroz edukaciju i ponavljanje, koje je od iznimne važnosti za mališane, smanjiti mogućnost stradavanje djece u prometu. Cijeli program je napravljen kao interakcija između djece i glumaca gdje djeca slušajući i pjevajući pjesme koje su naučili u predstavi nauče o prometnim znakovima kroz  igru. 

Predstava je sretan spoj svladavanja važnih spoznaja o prometu, kako se u njemu vladati, te upoznavanje najvažnijih prometnih znakova i osmišljenog umjetničkog sadržaja u kojemu se isprepliću riječ, glazba i pokret, ispunjavajući i angažirajući gledatelja da bez moguće zasićenosti porukama i sam sudjeluje u njoj.



Pisane vijesti