Učenicima u Vrhovinama održano predavanje o opasnostima od minsko-eksplozivnih sredstava

Slika /2023/MES VRHOVINE 1.jpg

Cilj edukacije je sprječavanje stradavanja svih osoba, a ponajviše djece, te upoznavanje učenika s opasnostima koje prijete prilikom pronalaska ili fizičkog kontakta s nepoznatim predmetima

Foto: Služba civilne zaštite Gospić

Djelatnica Službe civilne zaštite Gospić i policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka – Grupa Gospić održali su učenicima nižih razreda Područne škole Vrhovine edukaciju kroz koju su ukazali na opasnosti i na koji način reagirati u situaciji ako bi naišli na sumnjive i nepoznate predmete.  
 
Svrha edukacije je učenike nižeg uzrasta osnovnih škola educirati kako postupiti ukoliko pronađu minsko-eksplozivna sredstva, njihove dijelove ili druge sumnjive predmete na putu ili povratku iz škola, u prijevoznim sredstvima, na autobusnim stajalištima te prostorijama škole.
 
Sastavni dio edukacije je i upoznavanje s izgledom eksplozivnih sredstava, stoga im je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu pokazao školska minsko-eksplozivna sredstva. Edukacija će se nastaviti i u drugim osnovnim školama na području Ličko-senjske županije.

Pisane vijesti