U sklopu međunarodne akcije u Hrvatskoj uhićene dvije osobe povezane s krijumčarenjem kokaina

Slika /2022/grb na rukavu.jpg

Postupanje hrvatskih policijskih službenika koordinirao je Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK – Služba kriminaliteta droga) 

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu 7. lipnja postupali temeljem Europskog uhidbenih naloga Talijanske Republike zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje više kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkoj organizaciji opisanih u članku 190. st. 4. i 2. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona RH prema dvojici hrvatskih državljana starosti 37 i 33 godine, a koji su uhićeni temeljem članka 23. st. 1. Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije.

Nad uhićenim osobama provedeno je kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg su temeljem naloga nadležnog suda obavljene pretrage prostora i vozila kojim se koriste osumnjičeni, dok su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske također obavili pretragu prostora na području Karlobaga na korištenju kod 33-godišnjaka.

U obavljenim pretragama pronađeno je više mobilnih telefona, prijenosno računalo, digitalna vaga te je od 33-godišnjaka oduzet osobni automobil marke Škoda zagrebačkih registarskih oznaka.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku nakon čega će biti ispitivani u nadležnom državnom odvjetništvu radi izvršenja Europskih uhidbenog naloga.

Stranica