U Senju obilježen Svjetski dan nepušenja

Slika vijesti 2016/SVIBANJ/DSCF0313.JPG

Policijska postaja Senj u suradnji sa osnovnom školom “Silvije Strahimir Kranjčević” obilježila je danas u Senju Svjetski dan nepušenja, koji se obilježava svake godine 31. svibnja. Obilježavanje Svjetskog dan nepušenja potaknula je Svjetska zdravstvena organizacija 1987. godine 

Foto: Ilustracija

Policijska postaja Senj u suradnji sa osnovnom školom “Silvije Strahimir Kranjčević” obilježila je danas u Senju Svjetski dan nepušenja, koji se obilježava svake godine 31. svibnja. Obilježavanje Svjetskog dan nepušenja potaknula je  Svjetska zdravstvena organizacija 1987. godine, a cilj obilježavanja je podsjetiti na važnost nepušenja. 

Sve više djece, mladih u današnje vrijeme biva viđano prilikom konzumacije cigareta, kao jednog u nizu ovisnosti. Smatra se da je otprilike 90% odraslih pušača svoju nezdravu naviku (ili ovisnost) započelo još dok su bili  djeca. Djecu i mlade pušenju privlači čitav niz razloga: da izgledaju „cool“, da se doimlju starijima nego što jesu, da se čine snažnijima, nedostupnijima i neovisnijima. 

Preventivnim radnjama može se ipak pokušati spriječiti razvoj privlačnosti, te  ujedno i ovisnosti djeteta o nikotinu i pušenju. 

Stoga je danas kontakt policajka održala predavanje učenicima 8a razreda, kojem je prisustvovalo 27 učenika. 

Tijekom predavanja učenicima se prvenstveno ukazalo na zdravstvene i psihološke rizike, te negativne strane ovisnosti o nikotinu, a isto tako upoznati su o različitim načinima kako se oduprijeti i odgovoriti pritisku za pušenjem od  grupe vršnjaka. Tijekom predavanja ukazalo im se i na pozitivnosti koje proizlaze iz prestanka pušenja: oslobođenje od ovisnosti i poboljšano zdravlje.



Stranica